Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Iasi, Bulevardul Copou,
Nr. 32, Bl. B4, Parter
0741 756 365
Programare rapidă

Parodontologie

Boala parodontală este una dintre cele mai răspândite afecțiuni dentare la nivel global și poate fi recunoscută prin inflamarea și înroșirea țesuturilor moi care înconjoară dintele (gingia).

În fazele mai avansate, aceste simptome sunt însoțite de sângerarea în timpul periajul, de retracția gingivală, durere în timpul masticației și chiar prin destabilizarea dintelui pe arcadă și pierderea acestuia.

 

Un specialist în parodontologie va avea grijă să detecteze precoce afecțiunile gingivale, astfel încât să nu fie necesare intervenții chirurgicale și, implicit, tratamente costisitoare.

 

Desigur, în cazul în care igiena dentară nu a fost realizată în mod corespunzător, diagnosticarea din timp nu este posibilă, fiind astfel necesare intervenții complexe.

 

Pentru a asigura succesul tratamentului împotriva unei afecțiuni parodontale colaborarea pacientului cu medicul parodontolog este vitală pentru reușita și menținerea rezultatelor pe termen lung.

Cele două stadii ale bolii parodontale

Acumularea plăcii bacteriene și a tartrului, precum și iritarea gingiilor, pot duce la gingivită, care este un tip de boală parodontală. Parodontita, o formă mai complexă, poate provoca pierderea dinților dacă nu este tratată corespunzător.

 

Boala poate fi, de asemenea, prevenită sau tratată din timp printr-o bună igienă dentară. Parodontita necesită tratament de specialitate.

 

Multe persoane nu merg la dentist atunci când suferă de parodontopatie, deoarece afecțiunea are un debut insidios și nedureros. Multe situații, pe de altă parte, trec neobservate până când apar simptome precum recesiunea gingivală avansată și mobilitatea dinților.

 

Chiar dacă boala parodontală se află în stadii avansate, dinții pot fi uneori salvați. Un dinte slăbit, mobil, nu înseamnă întotdeauna un dinte care nu mai poate fi salvat.

CARE SUNT SIMPTOMELE?

Boala parodontală este o afecțiune inflamatorie. Parodontita, spre deosebire de gingivită, nu afectează doar gingiile, ci vizează toate țesuturile parodontale, care ajută la buna funcționare a danturii.

 

Placa bacteriană se acumulează nu numai în jurul gingiilor, ci și în profunzimea lor, pe măsură ce boala progresează, în special dacă terapia și igiena sunt neglijate.

 

Gingiile se lărgesc din cauza numeroaselor obturatii (plombe), desprinzându-se de suprafața dinților, astfel dezvoltându-se pungile parodontale.

 

Cu cât este mai severă forma de parodontită, cu atât sunt mai numeroase și mai evidente toate simptomele.

 

Cele mai frecvente simptome sunt gingiile roșii, umflate și sângerânde. Alte simptome pot fi respirație urât mirositoare, prezența pungilor parodontale, mobilitatea dinților, durere la mestecat și sensibilitate dentară.

  • Care este cauza apariției bolii parodontale?

Placa bacteriană este considerată în prezent singura, sau principala, cauză a bolii parodontale. Dar există numeroși factori de contribuție, sau de risc, care contribuie la dezvoltarea acesteia.

 

Placa bacteriană reprezintă un depozit moale ce se formează pe suprafața dinților. Aceasta conține, printre altele, bacterii, fluide adezive produse de bacterii, resturi alimentare și salivă. Mâncărurile bogate în carbohidrați și zahăr atrag bacteriile producătoare de acid.

 

Acidul erodează suprafața dinților, provocând carii și iritații ale gingiilor. În situații mai grave, determină retragerea gingiilor de pe dinți și distrugerea osului.

CUM TRATĂM BOALA PARODONTALĂ?

 

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l înțelegem, este că tratamentul are succes numai dacă este realizat printr-o combinație de tehnici și intervenții.

 

Scopul tratamentelor noastre nu este doar de a stopa simptomele bolii, ci și de a repara, pe cât posibil, țesuturile afectate.

 

Pacienții care suferă de parodontită ușoară sau moderată, nu trebuie să fie descurajați! Este posibilă stoparea evoluției bolii și menținerea rezultatul final timp îndelungat, cu o strategie integrată care încorporează cele mai recente progrese în parodontologie.

 

Care sunt procedurile incluse în tratament?
 

Curățarea în profunzime a dinților și a gingiilor este adesea necesară, pentru a îndepărta placa bacteriană și tartrul, care s-au acumulat pe dinți și gingii de-a lungul timpului.

 

Air-flow supragingival și lustruirea suprafețelor dentare.

 

Terapia cu antibiotice este adesea prescrisă pentru a ajuta la reducerea inflamației și pentru a distruge bacteriile care cauzează parodontita. În unele cazuri, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a trata afecțiuni precum retragerea gingiilor sau pierderea osoasă extinsă.

Care pot fi rezultatele tratamentului parodontitei?

  • Tratamentul parodontitei întârzie sau oprește distrugerea osului și a țesuturilor de susținere din jurul dinților, reducând probabilitatea pierderii dinților.
  • De asemenea, ajută la reducerea inflamației și a bacteriilor din cavitatea bucală și ajută la menținerea dinților și gingiilor sănătoase.
  • Tratamentul include și îndrumări privind bunele practici de igienă orală.

Care sunt prețurile?

 

Înțelegem că procedurile stomatologice pot fi costisitoare. La Clinica Dental Art punem preț pe sănătatea orală și tocmai din acest motiv ne dorim ca toți pacienții noștri să poată beneficia de tratamente stomatologice de înaltă calitate, sigure și fără durere, la prețuri accesibile!

 

Iată lista noastră de prețuri:

Vezi tarifele

Vă confruntați cu afecțiuni gingivale? Vă doriți să începeți tratamentul pentru a nu pune în pericol sănătatea dinților? Ne vom asigura că primiți un soluțiile potrivite!
 

Solicitați chiar acum o programare, iar noi vom reda sănătatea danturii tale!